O nama

“Klaster ruralnog turizma Čarolija istoka“, je dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti razvoja seoskog i eko turizma Timočke Krajine i Srbije“. Članovi klastera su iz opština Timočke Krajine (Knjaževac, Sokobanja, Boljevac, Bor, Negotin, Kladovo, Majdanpek i grad Zaječar).
Zahvaljujući mnogim prethodnim aktivnostima na podršci razvoju ruralnog turizma pojavila se jasno izražena želja svih onih koji se bave ruralnim turizmom da se formira neka vrsta asocijacije koja će im pomoći u daljem radu. Zato je decembra 2011. godine održana osnivačka Skupština i formiran je „Klaster ruralnog turizma Čarolija istoka“. Početkom 2012. godine, Klaster je formalno pravno registrovan i počeo je sa realizacijom svojih programskih aktivnosti.

Klaster ima 26 članova među kojima su registrovana seoska domaćinstva koja se bave ruralnim turizmom, mali hoteli, restorani, vinarije, udruženja i asocijacije, mediji, turističke agencije, turističke organizacije i institucije podrške među kojima su Regionalne razvojne agencije i Fakultet za menadžment.

Rad klastera Čarolija istoka podržao